Parque Natural el Montgó

Niet alleen de bungalow zelf is van alle gemakken voorzien, maar ook in de directe omgeving van Casa Fryslân is er genoeg te beleven voor jong en oud.

De bungalow is gelegen op de lichthellende oostflank van de berg de Montgo op ongeveer 150 m hoogte. De Montgo is een mooi natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen. Aan de ene kant de is er de prachtige berg (740 m) en aan de andere kant ziet u de citrusplantages, die als een groene gordel rond de stad lopen. Een rustig stuk Costa Blanca, waar u zich spoedig thuis zult voelen.

Denia

Als u vanaf Casa Fryslân naar beneden rijdt is er onderweg aan de rechterkant een café, genaamd Campus. Hier kunt u terecht voor koffie, biertje, wijntje enz. maar ook voor een broodje (of ontbijt). Op 15 minuten rijden kunt u in Jesus Pobre, La Sella ook golfen op een 18 holes golfbaan.

Op circa 2 km ligt de stad Denia. Denia is een middelgrote stad van 45.000 inwoners met een authentiek Spaans centrum, markten, haven en een kasteel met museum. Vanaf het kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de haven en zee. Uiteraard kunt u genieten van de kilometers lange stranden die de Costa Blanca rijk is.

Stranden

Punta del Raset – Les Marines
Dénia heeft een gezellig stadsstrand Punta del Raset, ten noorden van de Marina Denia. Het strand ligt het dichtst bij de stad. Er zijn ligbedden, een bar en verhuur van kayaks, waterfietsen. Les Marines, dichtbij Punta del Raset, is een 3 km lange strand, geliefd is bij gezinnen. Er zijn ligbedden, een bar en verhuur van kayaks, waterfietsen
Les Bovetes – Els Molins – L’Almadrava – Les Deveses
Ten noorden van Les Marines ligt 9 km lange zandstranden, met palmbomen, chirinquito’s, restaurants. Langs het strand loopt een wandelboulevard met hotels en restaurants. In de richting van Oliva zijn de stranden prachtig ongerept en eindeloos lang (foto links)

Gastronomie

Denia is een gastronomische topbestemming, met meer dan 400 restaurants en tal van traditionele tapasbars. Ook de sterren van Michelin zijn er aanwezig.

De lokale rode garnaal is het grootste icoon van de fantastische mediterrane keuken die Denia haar bezoekers kan bieden. Door de jaren heen is Denia’s gastronomie verder verrijkt met onder meer wijnsoorten, rozijnen, rijst en technieken om vis te zouten of drogen om het te bewaren. En dat alles met uitzicht op de Middellandse zee en de prachtige Montgó berg die het stadje begrenst!